Alphen on Fiber

Alphen on Fiber

In april 2017 starte Alphen on Fiber (AoF), een open glasvezel netwerk voor ondernemingen op de Alphense bedrijventerreinen. Hoewel er in eerste instantie 2 initiatieven waren (Alphen on Fiber en Glasnet Alphen), is in overleg besloten dat Alphen on Fiber door zou gaan. Met de steun van de Economic Development Board Alphen a/d Rijn en de VOA is een groot deel van de bedrijventerreinen inmiddels voorzien van supersnel internet.

Het bedrijventerrein Molenwetering werd als eerste aangelegd en later Rijnhaven gevolgd door Hoorn en Heimanswetering. Momenteel wordt gekeken naar de mogelijkheden op Schans 1 en 2. Bedrijven in de gebieden waar (nog) geen glasvezel is, kan men kiezen voor een straalzender. 

Hoe werkt het

Met een aansluiting op het glasvezelnetwerk van Alphen on Fiber gaat u een contract aan voor het vastrecht van de kabel. Met andere woorden: Alphen on Fiber legt de glasvezelkabel (tot in de meterkast) en zorgt dat deze werkt (belicht is), daar betaal je voor. Bovendien deelt u de verbinding niet met uw buren, waardoor de snelheid gegarandeerd snel en betrouwbaar is.

Daarnaast kiest u de internet dienst(en) omdat u bij AOF alleen voor het netwerk gebruik (de kabel) betaalt, levert DataFiber als provider de diensten. Dit geeft u de vrijheid om zelf diensten te kiezen voor het internet en eventueel ook telefonie, televisie en meer. U stelt zelf een pakket samen dat bij uw situatie past.

U betaalt vastrecht voor het gebruik van de glasvezel kabel aan Alphen on Fiber en DataDiber verzorgt de diensten voor de Alphense ondernemers.