5 jaar Glasnet Zoetermeer

5 jaar Glasnet Zoetermeer

In 2013 startte een haalbaarheidsonderzoek naar de mogelijkheden om op alle bedrijventerreinen in Zoetermeer een glasvezelnetwerk te realiseren. In 2014 is het netwerk ontworpen en door lokale financiers en Founding Partners gefinancierd. Glasnet Zoetermeer is dus een gezamenlijk glasvezelnetwerk, zonder winstoogmerk. Met een glasvezel aansluiting bij Glasnet Zoetermeer heeft u de infrastructuur voor razendsnel internetten.

Met de aanleg van het glasvezelnetwerk van Glasnet Zoetermeer hebben de Zoetermeerse bedrijven de mogelijkheid aan te sluiten op een supersnel hoogwaardig datatransmissie netwerk. Glasnet Zoetermeer verbindt bedrijventerreinen en kantoorlocaties via een ringleiding met Rotterdam Internet Exchange. En met de aanwezigheid van speciale voorzieningen is de betrouwbaarheid optimaal.

Nu, vijf jaren later, ligt er een hoogwaardig, bewezen stabiel, glasvezelnetwerk waar inmiddels bijna 200 Zoetermeerse bedrijven op aangesloten zijn. De aansluitkosten zijn laag door een coöperatieve aanpak; voor en door Zoetermeerse ondernemers. Door de open netwerkstructuur zijn de deelnemers vrij in de keuze van pakketten. Arthur Venselaar (directeur van Glasnet Zoetermeer) legt uit: “We kunnen ons van andere aanbieders onderscheiden doordat we kleinschaliger zijn en flexibeler. Onze dienstverlening is persoonlijk voor de Zoetermeerse ondernemers waardoor we met de klant kunnen meedenken”

Op dit glasvezelnetwerk kunnen aanbieders, zoals DataFiber, internet aanbieden van 50Mbit per seconde tot wel 20 Gbit per seconde! Daarbij is de upload en downloadsnelheid gelijk. En profiteert u via één aansluiting profiteren van meerdere handige en kostenbesparende diensten die DataFiber aanbiedt. Profiteert van scherpe aansluitkosten en doe mee aan een eigen netwerk van, voor en door Zoetermeerse ondernemers.