NaWas tegen DDoS

NaWas tegen DDoS

Als uw organisatie slachtoffer is van een DDoS-aanval kan snel handelen nodig zijn. Door een DDoS-aanval zijn uw website(s) en overige online systemen mogelijk niet goed bereikbaar. 

Samen tegen DDOS

NaWas is de Nationale Wasstraat tegen DDoS-aanvallen. Een DDoS-aanval. U moet er niet aan denken; of eigenlijk moet u er juist goed over nadenken. Zelf investeren in de hardware om een aanval effectief te bestrijden of slimmer, werk met een partner van de NBIP en beschik over de dienst NaWas wanneer dat nodig is.

Als partner van St. Nationale Beheersorganisatie Internet Providers, kortweg NBIP kan DataFiber een beroep doen de NaWas anti-DDoS dienst, die uw organisatie kan helpen om de aanval te mitigeren en uw systemen weer bereikbaar te maken.

Kostenefficient en krachtig

NaWas is ontwikkeld in samenwerking met DHPA, AMS-IX en NL-IX, en is er voor internetproviders. NaWas is een van de grootste DDoS-wasstraten in Nederland en inmiddels een begrip.

Samen zijn we in staat een krachtig verweer te bieden tegen DDoS-aanvallen. De NBIP beschikt over voldoemde bandbreedte en apparatuur van gerenommeerde merken. Daarmee krijgt het dataverkeer van een aangevallen provider een grondige “wasbeurt”. Over een apart VLAN van AMS-IX of NL-IX ontvangt deze alsnog het schone verkeer.

Betaalbaar ‘On-demand’

De NaWas infrastructuur is een on-demand service. Na detectie van een aanval wordt het verkeer via BGP naar de hardware van NaWas geleid en daarna start het mitigatieproces. Het verkeer wordt daarna omgeleid via de NBIP verbindingen. Na de aanval wordt het verkeer weer teruggeleid, zodat het niet meer via de NaWas loopt. De NaWas hoeft hierdoor alleen ingericht te worden o.b.v  verkeer tijdens een aanval waardoor de kosten laag blijven. 

Haalbaar ‘Always-on’

De investering voor een vergelijkbare oplossing is overigens bijna niet te betalen. Met de keuze voor een NBIP NaWas partner is het niet nodig zelf te investeren in extra capaciteit en bespaart u deze kosten. Voor grotere partijen met een risico profiel is er de mogelijkheid van een ‘always-on’ oplossing.