Glasnet Zoetermeer groeit

Glasnet Zoetermeer groeit

In Zoetermeer is DataFiber de afgelopen tijd druk bezig geweest met nieuwe klanten op het lokale glasvezel netwerk van Glasnet. En ook de komende periode gaan we door.

Zo worden diverse locaties voor gezondheidszorg instellingen aangesloten op het netwerk waarvoor een volledige WDM ring gemaakt is naar en tussen meerdere wijkcentrales. Daar waar voorheen voornamelijk de bedrijventerreinen zijn ontsloten gaat Glasnet Zoetermeer nu ook de wijken in.

In het verlengde hiervan wordt ook een 30 Gbit DWDM ring (60 Gbit totaal) gebouwd voor een scholengemeenschap in Zoetermeer. Deze ring loopt volledig redundant tussen Zoetermeer, Rotterdam, Delft en Den Haag.

Dit doen we o.a. met een nieuwe POP locatie van DataFiber bij ColoHouse in Den Haag welke live is gegaan. Deze locatie is redundant aangesloten op de nieuwe 400 Gbit WDM Randstadring van DataFiber. En de eerste klanten vanuit Zoetermeer en Den Haag zijn hierop al online.

Hiervoor waren er ook opeens in het Stadshart van Zoetermeer als een van de stappen voor het uitrollen van deze 400 Gbit WDM glasvezel ring. Twee nieuwe BPEO’s zijn nu ook aangesloten in hartje Zoetermeer op de ring. En we hebben een mooie klus gedaan bij Burggolf in Zoetermeer door deze aan te sluiten en actief te maken op glasvezelnetwerk van Glasnet.

Graag bedanken we alle betrokken partijen Glasnet Zoetermeer, WionPlus en RSV Telecom voor de samenwerking om deze klus(sen) te klaren.