VIALER VoIP telefonie

Optimaal bereikbaar

In onze online VoIP oplossing maken wij uw organisatie optimaal bereikbaar voor uw klanten en andere relaties. Met functies als belgroepen en openingstijden hoeft u geen telefoontje van een potentiële klant meer te missen.

Onze servers zijn van de hoogste kwaliteit en worden continu gemonitord voor maximale uptime.

Betrouwbaar en flexibel

Telefonie via Vialer schaalt altijd mee met de grootte van de organisatie. U neemt een VoIP account welke u zowel op een bureautoestel, uw smartphone en zelfs in de browser op uw computer of laptop kunt gebruiken. U bent dus altijd als u dat wenst bereikbaar

Maak zelf de keuze uit welke opties u wil gebruiken, zoals openingstijden, wachtrijen, meldingen enz.

Betaalbaar en veelzijdig

Vialer telefonie is voordelig voor een vast bedrag per maand gebruik van de online centrale en bellen maar…

In het belplan stelt u zelf de route in welke een beller volgt als die belt. Met ‘Openingstijden’ richt u de telefonie in op basis van tijd welke vervolgens eventueel binnenkomt op een belgroep met meerdere personen. Maak gebruik van meldingen of om informatie te geven of laat de beller zelf kiezen via een keuze menu. Is het druk, maak dan gebruik van wachtrijen en een persoonlijke voicemail. De keuze is aan u !

VIALER BIEDT U:

Belgroepen

Laat meerdere telefoons tegelijkertijd rinkelen met Belgroepen. Zo heeft u de grootste kans dat een oproep opgenomen wordt. Het is zelfs mogelijk een groep mobiele telefoons tegelijkertijd laten rinkelen. Om er zeker van te zijn dat een mobiele voicemail het gesprek niet beantwoordt, hebben we de mogelijkheid om gesprekken te bevestigen.

Belplan

In het belplan stelt u in welke route een beller aflegt als uw nummer wordt gebeld. Eerst hoort de beller een welkomstmelding, daarna rinkelt een belgroep met telefoons 10 seconden lang en als die niet worden opgenomen is de volgende stap een doorschakeling naar een mobiele telefoon met als laatste stap de voicemail. U kunt het zo uitgebreid maken als u wil met openingstijden, keuzemenu’s en wachtrijen.

Openingstijden

Met ‘Openingstijden’ richt u de telefonie in op basis van tijd. Zo stelt u bijvoorbeeld in dat na 17:30 uur de beller een melding hoort met: “Momenteel zijn we gesloten. We zijn geopend op werkdagen tussen 9:00 en 17:30 uur. Spreek een voicemail in en dan bellen we u de eerstvolgende werkdag graag terug”.

Meldingen

Meldingen gebruikt u om de beller welkom te heten of om informatie te geven, zoals: “Welkom bij bedrijf X” of “Je wordt doorverbonden met ons kantoor in Den Haag” of “momenteel zijn wij gesloten, wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 9:00 en en 17:00 uur”.

Keuzemenu

“Toets 1 als u een bestelling wilt plaatsen, toets 2 als u een vraag heeft over een levering, toets 3…..” Een keuzemenu bij Vialer stelt u in zoals u dat wilt. Bij elke keuze bepaalt u zelf wat er gebeurt met de inkomende oproep. Zo stelt u bijvoorbeeld ook eenvoudig in: “Toets 1 voor Nederlands, press 2 for English.”

Wachtrij

Het kan natuurlijk gebeuren dat het zo druk is binnen de organisatie en dat u klanten niet direct te woord kan staan. Een bezettoon is voor een beller niet prettig, maar kort in de wacht staan vinden mensen normaliter niet erg. Daarom bieden we een wachtrij aan waarmee de beller op de hoogte gehouden van het aantal wachtenden. Het is dan ook mogelijk bellers wachtmuziek te geven.

Filters

Met Filters kunt u volledige telefoonnummers filteren, maar ook bepaalde regio’s of landen. Zo filtert u alle Franse telefoonnummers en zorgt u in het belplan dat deze uitkomen bij de collega die vloeiend Frans spreekt. Of als een klant heel regelmatig belt en elke keer doorgeschakeld moet worden naar dezelfde collega, dan bespaart u tijd als een filter voor het nummer van de klant aanmaakt wordt en deze direct bij die specifieke collega uitkomt.

Voicemail naar e-mail

Als iemand een bericht achterlaat krijgt u deze voicemailberichten als geluidsbestand op een door u gekozen e-mailadres. Zo zijn alle voicemails eenvoudig te beluisteren via PC of mobiele telefoon en kunt u deze indien nodig doorsturen naar een collega of koppelen aan een klantdossier.

Browser plugin

Met de gratis browser plugins van Vialer kunt u klik-en-bellen, beheert u de bereikbaarheid en ziet u het aantal wachtenden in de wachtrij. Superhandig, en beschikbaar voor Chrome en Firefox browsers.