VoIP Telefonie

VoIP noemen we ook wel IP-telefonie, internettelefonie of bellen via het internet. Het is direct duidelijk; namelijk telefoneren via internet. Bij VoIP belt u over een computernetwerk en de spraak versturen we via een datalijn (internet). Dus als VoIP gebruikt wordt, is er niet langer een analoge of digitale telefoonlijn nodig.

VoIP converteert het analoge signaal naar digitale informatie en versturen we via het internet. Bij de ontvanger wordt het signaal weer omgezet op basis van een protocal genaamd SIP (Session Initiation Protocol). Het SIP-protocol zorgt ervoor dat de gesprekskwaliteit optimaal is en dat er minder bandbreedte wordt verbruikt. Aan dit SIP protocol koppelen we het bekende lokale telefoonnummer en bent u gewoon bereikbaar.

Het bellen met VoIP is vaak goedkoper en sneller dan de conventionele manier van zakelijk bellen (bijv. uw eigen telefooncentrale). Om te bellen met een VoIP omgeving heeft u op de online centrale een telefoonnummer, account en een SIP toestel nodig? Er zijn diverse VoIP toestellen te koop, zoals bureautelefoons met snoer en draadloze DECT-handsets.

Met ons online VoIP systeem is uw bedrijf optimaal bereikbaar. Standaard krijgt u een functioneel systeem met extra opties, zoals belgroepen en openingstijden. Onze servers zijn van de hoogste kwaliteit en worden continu gemonitord, zodat ze maximale uptime hebben. Uw telefonie schaalt mee met de grootte van het bedrijf en is voordelig. Maar nog belangrijker, u weet waar u aan toe bent. Voor een vast bedrag per maand per medewerker hoeft u geen telefoontje meer te missen.